Na het polijsten van het exterieur is de lak weer helemaal diep gereinigd, schoon, spiegelglad en heeft het een diepe glans. Om dit zo lang mogelijk vast te houden moet er een bescherming aangebracht worden.
Hierbij bied ik mijn klant 2 mogelijkheden; beschermende wax of een (of meerdere lagen) keramische coating.

Voor de beschermende wax gebruik ik RX 10 van Riwax. Deze hard-wax breng ik na het polijsten machinaal aan. Ik gebruik hiervoor een excentrisch roterende machine. Deze verdeelt de wax mooi evenredig over de lak en zorgt ervoor dat ik alles raak. Voor een optimaal resultaat laat ik de T-Wax minimaal 20 minuten aandrogen zodat de wax een perfecte hechting krijgt met de lak. Hierna poets ik de Wax uit en neem de overtollige wax af. Uitpoetsen kan zowel handmatig als machinaal. Ik geef er de voorkeur aan om het handmatig te doen. Zo ben ik er zeker van dat alles perfect is uitgepoetst en krijgt lak een supermooie, diepe glans.
De RX 10 beschermt de lak voor lange tijd. Afhankelijk van hoe vaak en waarmee de lak gewassen wordt is de zgn. ‘standtijd’ tussen 6 en 12 maanden.

RX 10 is een fantastisch alternatief voor mensen die geen keramische coating willen. Daarom behoort deze behandeling standaard bij een polijstbeurt. Geen meerprijs voor deze behandeling dus!