Kenolon Ceramic Shield

Konolon Ceramic Shield logo

Kenolon Ceramic Shield V1 is een premium coating op basis van SIO2. Het is ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen in de professionele detailing wereld. Door zijn unieke samenstelling maakt het de lak krasbestendiger, maar vooral gemakkelijker te onderhouden. Het is extreem resistent tegen weersinvloeden en heel wat chemicaliën. Waar de traditionele waxen en sealants vrij snel aangetast worden door sterke reinigers en mechanische wrijving (wasstraten bijvoorbeeld) blijft Kenolon Ceramic Shield V1 optimaal aanwezig. Het verhard de lak tot een maximum van 9H. Zijn harde en complexe structuur zorgt ervoor dat de kans op mogelijke vegen of fijne krasjes minder snel ontstaan. Daarom kan, bij goed onderhoud, deze coating makkelijk 3 jaar bescherming geven. 

Tip

Ceramic Shield beschermt uw auto, motor, camper of caravan ook bijzonder goed tegen strooizout en pekel in de winter. Laat daarom uw auto, motor, camper of caravan ‘winterklaar’ maken door deze te laten coaten met deze keramische coating.

Verwerken keramische coating

Het verwerken van de keramische coating is een vrij arbeidsintensieve klus. Na het polijsten ontvet ik de lak om maximale hechting van de keramische coating te waarborgen. Vervolgens breng ik de coating handmatig aan. Dit doe ik deel voor deel. Grotere oppervlakten (dak, motorkap etc.) verdeel ik in segmenten. Het is van groot belang om de juiste hoeveelheid keramisch coating aan te brengen en de juiste droogtijd te hanteren alvorens uit te poetsen. Hiervoor heb ik een training gevolgd. Ik mag mezelf dan ook met trots Gecertificeerd Kenolon Ceramic Shield Specliaist noemen.
Na het aanbrengen van de coating moet de auto, motor, boot, camper of caravan minimaal 12 uur binnen blijven staan. Dan is de coating helemaal uitgehard en geeft het optimale bescherming.

Kosten van een behandeling met keramische coating

De kosten van een behandeling met keramische coating hangt af van de grootte van de auto, motor, boot, camper of caravan. De vanaf prijs voor auto’s zit op € 250,- inclusief BTW.